ДПС: Для кожного платника податків створять віртуальний кабінет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПС: Для кожного платника податків створять віртуальний кабінет

Казна та Політика
427
Державна податкова служба України готується до впровадження "податкового кабінету" - нового електронного сервісу для платників.
Про це повідомив заступник голови ДПС України Олександр Клименко, пише Дзеркало тижня.
За його словами, нововведення торкнеться всіх категорій платників - як юридичних, так і фізичних осіб. "Ця новація дозволить спростити перевірку свого податкового рахунку, сплату податків, подання звітності та т.д. Через Інтернет, через власний "віртуальний кабінет" на офіційному сайті ДПС платник зможе побачити, скільки і яких податків йому нараховано, відразу заповнити через готові форми платіжні документи і так само легко відзвітувати про сплату", - пояснив Клименко.
Заступник голови ДПС впевнений, що така послуга від податкової служби буде користуватися великим попитом серед платників. "Коли ми почали впроваджувати сервіси електронної звітності для юридичних осіб, також були скептичні висловлювання. Але сьогодні дві третини платників користуються електронним документообігом, і ця цифра зростає", - зазначив податківець.
Він запевнив, що податкова вже працює над відповідними інформаційно-технічними продуктами. "Сьогодні ведеться активна робота не тільки щодо вдосконалення звітності, а й одночасно йде доробка або розробка спеціального софту, який дозволяє працювати з документами "без паперу", робити оборот звітності виключно електронним", - завершив Клименко.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас