Світові ціни на продукти харчування залишаться на високому рівні в найближче десятиліття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові ціни на продукти харчування залишаться на високому рівні в найближче десятиліття

Аграрний ринок
209
Світові ціни на продукти харчування залишаться в найближче десятиліття на більш високому рівні, ніж 10 роками раніше, на тлі уповільнення темпів розвитку сільськогосподарського сектора і зростання попиту, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на спільне повідомлення Організації економічного співробітництва та розвитку та Організації Об'єднаних Націй.
Щорічний середній приріст сільськогосподарського сектора до 2020 року включно становитиме 1,7% порівняно з 1,6% у період з 2000 по 2010 рр.
"Більш повільні темпи росту очікуються в більшості сільськогосподарських культур, особливо це стосується олійних культур і кормових зернових, - говориться в звіті. - Очікуване світове уповільнення обсягів врожаю продовжить чинити тиск на світові ціни на продукти харчування".
У лютому витрати на продукти харчування, згідно з індексом 55 сільськогосподарських культур, що розраховується Продовольчою і сільськогосподарською організацією ООН, досягли максимального показника. За останні 12 місяців ф'ючерси на кукурудзи в Чикаго подорожчали на 73%, пшениця подорожчала на 48%, рис - на 27%.
Цього року обсяг врожаю критичний, але на повернення балансу може знадобитися час, - йдеться в спільному повідомленні. Доти, доки запаси не будуть поповнені, ризики подальшого зростання цін залишаються високими".
Світові запаси кукурудзи в 2011-2012 сільськогосподарському році, як очікується, знову знизяться, досягнувши мінімуму за останні п'ять років, прогнозує міністерство сільського господарства США. Світові запаси сої при цьому можуть завершити падінням другий рік поспіль, знизившись до мінімального показника за 18 років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас