КСУ визнав незаконним використання червоного Прапора Перемоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КСУ визнав незаконним використання червоного Прапора Перемоги

Казна та Політика
571
Конституційний суд України визнав незаконним використання червоного Прапора Перемоги, оголосивши не відповідним Конституції закон "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.", повідомляє прес-служба КСУ.
У рішенні КС йдеться про те, що конституцією України визначено вичерпний перелік державних символів України, до яких належить Державний прапор, герб, гімн. Тоді як Прапор Перемоги є символом перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні, армії і флоту, повідомляється у рішенні КС.
КС також відзначає, що була порушена процедура прийняття закону "Про внесення змін до закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років".
Виходячи з викладеного, КС вирішив визнати не відповідним Конституції України, положення абзацу 6 статей 2 Закони України "Про внесення змін до закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років" від 20 квітня 2000 року №1684-III в редакції Закону "Про внесення змін до закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років" про порядок офіційного використання копій Прапора Перемоги" від 21 квітня 2011 №3298-VI.
Рішення КСУ є обов'язковим до виконання на території України, остаточним і не може бути оскаржено.
Відзначимо, що 24 травня з даного питання в КС звернувся лідер Української народної партії Юрій Костенко.
Нагадаємо також, Верховна Рада України 21 квітня прийняла за основу і в цілому законопроект, що передбачає обов'язковість "офіційного підйому в день Перемоги копій Прапора Перемоги на будівлях (щоглах, флагштоках) разом з Державним прапором України". При це закон був підписаний Президентом лише 20 травня. Тоді за результатами правової експертизи вищезазначеного закону, Кабінет міністрів України і Міністерство юстиції України висловилися за його підписання.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас