Єврокомісія залучає Португалію до суду за невиплату мит до бюджету ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія залучає Португалію до суду за невиплату мит до бюджету ЄС

Казна та Політика
203
Єврокомісія вирішила подати на Португалію в суд, тому що країна не зібрала і не виплатила до бюджету Євросоюзу платежі, пов'язані з митними зборами. Про це повідомила ЄК.
"Митні збори, які накладаються на імпорт товарів з країн, що не входять в ЄС, повинні збиратися країнами - членами союзу та перераховуватися до загального бюджету ЄС. Держави ЄС залишають собі 25% отриманих сум для покриття витрат на збір цього податку. В 2011 подібні збори повинні скласти близько 12% (доходів бюджету ЄС)", - вказується в повідомленні.
Оскільки Португалія не зібрала податки і не перерахувала відповідні суми до бюджету ЄС, Єврокомісія подає до суду на країну. ЄК не уточнює податковий період, за який країна притягується до відповідальності, а також суми.
Португалія на початку квітня звернулася за фінансовою підтримкою до ЄС і МВФ, будучи не в змозі самостійно впоратися з борговим навантаженням і проблемами в економіці і фінансовій системі. Кредитори і влада країни схвалили програму економічної консолідації Португалії для приведення в норму її макроекономічних показників.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас