У Білорусі підвищили зарплати бюджетникам всупереч вказівкам МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Білорусі підвищили зарплати бюджетникам всупереч вказівкам МВФ

Казна та Політика
483
Влада Білорусі індексувала зарплати бюджетників на 26,6%, всупереч вимогам Міжнародного валютного фонду заморозити зарплати.
У Мінпраці та соціального захисту країни пояснили, що доходи бюджетників будуть проіндексовані, оскільки зростання цін за травень перевищило 5% до місяця їх попередньої індексації в квітні. Проіндексована, втім, буде лише частина зарплати в межах 343,26 тисячі білоруських рублів (1 долар - 4988 рублів). Місячна мінімальна заробітна плата за травень буде проіндексована і збільшиться на 23,7% до 541,35 тисячі рублів.
Інфляція в Білорусі в травні склала 13,1% проти 4,5% у квітні. За підсумками січня-травня 2011 року споживчі ціни збільшилися на 25,4%.
МВФ раніше порадив Мінську перейти до плаваючого курсу рубля, припинити збільшувати зарплати бюджетникам, підвищити відсоткові ставки і різко скоротити кредитування економіки Білорусі, яка просить у фонду черговий кредит для стабілізації фінансової системи.
Влада Білорусі, яка переживає найжорстокішу за останні десять років кризу, раніше звернулася до МВФ з проханням про кредитну підтримку, заявивши, що хотіла б отримати від 3,5 до 8 мільярдів доларів. Місія фонду, яка оцінювала стан білоруської економіки, працювала в країні з 1 по 13 червня.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас