Pimco вважає, що Німеччина піде на поступки ЄЦБ в обговоренні нового плану допомоги Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Pimco вважає, що Німеччина піде на поступки ЄЦБ в обговоренні нового плану допомоги Греції

Казна та Політика
189
Німеччина, ймовірно, відступить у своїй боротьбі з Європейським центробанком щодо обговорюваного нового пакета заходів з надання фіндопомоги Греції і не буде ризикувати євро, вважають аналітики Pacific Investment Management Co (Pimco).
"Я вважаю, що в цьому випадку Німеччина, ймовірно, піде на поступки, - сказав фондовий керуючий Pimco Ендрю Боссомворт в інтерв'ю Bloomberg. - Якщо цього не відбудеться, і Німеччина продовжить наполягати на своїй точці зору, то ми зможемо спостерігати ситуацію, аналогічну тій, що була на початку 90-х, коли фунт стерлінгів і італійська ліра випали з механізму утворення валютних курсів".
Міністри фінансів ЄС у вівторок не змогли погодити план підтримки Греції і вирішили провести ще одне засідання з цього питання 19 червня - на день раніше запланованої раніше наради. На думку міністра фінансів Люксембургу Люка Фрідена, переговори можуть затягнутися до липня.
Канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Ніколя Саркозі проведуть 17 червня в Берліні нараду, одним з центральних питань якої буде доля Греції.
Німеччина очолює табір, який наполягає на тому, що власники грецьких держоблігацій повинні взяти частину збитків на себе, у той час як Європейський центральний банк (ЄЦБ) і Франція впевнені в тому, що подібне рішення може бути розцінено світом як перший дефолт суверенного емітента в єврозоні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас