Нацбанк Білорусії: Обсяг вкладів населення збільшився у зв'язку з новим курсом нацвалюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк Білорусії: Обсяг вкладів населення збільшився у зв'язку з новим курсом нацвалюти

Казна та Політика
450
Загальний обсяг банківських вкладів населення Білорусії на початок червня в рублевому еквіваленті склав 27,7 трлн білоруських рублів (близько 5,54 млрд доларів), збільшившись у порівнянні з січнем на 4,7 трлн (приблизно на 940 млн доларів). Про це, як передає ІА REGNUM, повідомила в середу прес-служба Національного банку.
"Їх (вкладів) збільшення зумовлено встановленням нового центрального значення рублевої вартості кошика іноземних валют у зв'язку з виходом 24 травня на єдиний рівноважний курс білоруського рубля у всіх сегментах внутрішнього валютного ринку", - наголошується в повідомленні.
Згідно з даними Нацбанку, на початок червня вклади населення в національній валюті склали близько 9,2 трлн білоруських рублів (близько 1,84 млрд доларів), а в іноземній - 3,7 млрд доларів в еквіваленті.
23 травня влада республіки оголосила про чергову девальвацію нацвалюти на 55%, а 27 травня заступник міністра економіки Білорусі Андрій Тур заявив, що уряд очікує зростання інфляції до кінця року на рівні 33-39%.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас