Базова інфляція в США в травні показала найсильніше зростання майже за три роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Базова інфляція в США в травні показала найсильніше зростання майже за три роки

Казна та Політика
327
Базова інфляція в США в травні показала найсильніше зростання майже за три роки, повідомило Міністерство праці США. Індекс споживчих цін у США в травні з урахуванням корекції на сезонні коливання виріс на 0,2% м/м з +0,4% м/м у квітні.
Базовий індекс споживчих цін, без урахування волатильних цін на продукти харчування та енергоносії, у травні виріс на 0,3% м/м - максимум з липня 2008 року. Економісти очікували, що загальний індекс споживчих цін зросте на 0,1%, а базовий - на 0,2%. За рік інфляція збільшилася на 3,6%. Річна базова інфляція в травні склала 1,5%, залишаючись у межах зони комфорту ФРС.
Звіт у середу показав, що ціни на енергоносії впали вперше майже за рік. бензин індекс впав щомісяця 2,0% у травні, хоча це було ще до щорічного 36,9%. Ціни на енергоносії загальної ковзнули 1,0% у травні, після 10 послідовних досягнень.
Ціни на нафту розташувалися трохи нижче 100 доларів за барель після піку майже 115 доларів на початку травня. Ціни на нафту можуть знову поповзти вгору, Goldman Sachs чекає, що нафта досягне 115 доларів за барель протягом шести місяців, і 126,50 доларів за барель протягом 12 місяців. Ціни на продукти харчування, тим часом, виросли на 0,4% у травні, після такого ж збільшення у квітні. М'ясо, птиця, яйця і риба подорожчали.
Між тим, реальний середній щотижневий дохід виріс на 0,1% м/м у травні. Заробітна плата впала на 1,4%. Витрати на оплату праці становлять більшу частину накладних витрат.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас