Кудрін очікує на зниження цін на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін очікує на зниження цін на нафту

Енергетика
354
Ціна нафти в 2012-2014 роках буде на рівні $90-100 за барель, вважає віце-прем'єр РФ, міністр фінансів Олексій Кудрін.
Кудрін відзначив, що наразі ціни на нафту перебувають на історичних максимумах за всю історію спостереження. "Вони обов'язково знизяться. Це відбудеться, безумовно, через рік або два, але це точно відбудеться, і ми повинні бути завжди до цього готові", - сказав Кудрін в ході обговорення бюджету з представниками Загальноросійського народного фронту.
Міністр фінансів також відзначив, що згідно з прогнозами видобуток газу в країні за найближчі десять років не виросте або зростання буде зовсім незначним - на 1-2%. Тому, за його словами, для того, щоб економіка демонструвала стійкі високі темпи зростання, всі інші галузі економіки повинні рости набагато швидше, і зростання в них повинно перевищувати 10%, доходити навіть до 15%, щоб в середньому економіка зростала темпами 5-6 %. "Домогтися високих темпів зростання в найближче десятиліття буде набагато складніше ніж у попереднє десятиліття", - цитує Кудріна Інтерфакс.
"Враховуючи те, що зростання попиту на нафту найближчим часом буде відбуватися темпами, які перевищують зростання видобутку, думаю можна припустити збільшення ціни на нафту", - зазначив Григорій Бирг, аналітик Інвесткафе.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас