Янукович: В Україні буде запроваджено тимчасовий мораторій на продаж землі іноземцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: В Україні буде запроваджено тимчасовий мораторій на продаж землі іноземцям

Аграрний ринок
430
Президент України Віктор Янукович зазначив, що на продаж землі іноземцям буде введений тимчасовий мораторій. Про це глава держави заявив сьогодні на нараді під час робочої поїздки до Вінницької області, передає радіо "Свобода".
За словами Президента, після проведення земельної реформи з часом за бажання буде можливість під певні умови продати землю. "Але тільки в межах країни, оскільки на продаж землі за межі країни на певний час буде накладений мораторій", - сказав Янукович.
Він додав, що земельна реформа, в першу чергу, буде спрямована не на те, щоб землю продавати, а на те, щоб зробити землю товаром. "І цей товар буде підставою і гарантією для надання кредитів, і ми вважаємо цей ресурс, який буде задіяний в країні, він додасть приблизну ціну близько 450 млрд грн", - сказав Президент.
Земельна реформа, за його словами, також дозволить зменшити корупцію в цій сфері.
Раніше виступаючи у Верховній Раді України зі щорічним посланням про внутрішню і зовнішню політику України Президент заявив, що мораторій на продаж с/г земель гальмує розвиток вітчизняного сільського господарства і не дозволяє створити ефективні с/г підприємства на основі концентрації земельної власності. На думку президента, заходи з впровадження цивілізованого сільськогосподарського ринку землі потрібно починати першочергово і невідкладно.
Нагадаємо, спочатку березня 2011 року ВР відхилила законопроект, яким пропонувалося продовжити термін мораторію на внесення права на земельну частку (пай) до статутних фондів господарських товариств і продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення до 1 січня 2015 року.
Водночас, 9 квітня міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк заявляв що уряд України готовий взяти відповідальність за доведення до логічного завершення земельної реформи. Раніше, 21 березня 2011 р., Янукович заявив, що в Україні до кінця першого півріччя повинні бути схвалені законопроекти "Про ринок землі" та "Про Державний земельний кадастр".
Наразі в Україні зареєстровано близько 6,5 млн власників земельних паїв. Нагадаємо, 19 січня 2010 р. ВР схвалила закон, яким продовжила мораторій на продаж земель с/г призначення до 1 січня 2012 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас