Уряд Франції: Країна не побоюється за банки, рейтинг яких може знизити Moody's — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Франції: Країна не побоюється за банки, рейтинг яких може знизити Moody's

Казна та Політика
174
Франція не побоюється за свої банківські групи Credit Agricole, BNP Paribas і Societe Generale, рейтинг яких може бути знижений міжнародним агентством Moody's. Про це повідомив прес-секретар французького уряду Франсуа Баруан.
"Агентство Moody's поставило нас під спостереження - це нас не турбує. Агентство вказує на обмежене пониження рейтингу. Французькі банки, як ви знаєте, перебувають серед самих висококонтрольованих міжнародних банків, вони витримали всі міжнародні стрес-тести", - сказав Баруан на прес-конференції в Парижі.
Наразі Credit Agricole має пріоритетний довгостроковий рейтинг "Aa1", BNP Paribas - "A1", Societe Generale - "A2". Всі ці рейтинги можуть бути знижені.
Moody's відзначає, що можуть бути знижені індивідуальні рейтинги фінансової стійкості компаній, їх довгострокові боргові та депозитні рейтинги. Агентство водночас підтвердило короткострокові рейтинги груп.
За даними агентства, при схваленні рішень про подальші рейтингових діях (зниженні або підтвердження рейтингів) аналітики будуть керуватися перш за все тим, наскільки сильно може позначитися на становищі перерахованих французьких груп можливе погіршення ситуації в Греції. Перегляд рейтингів SocGen також залежить від імовірності надання групі фінпідтримки з боку уряду.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас