Казахстан розраховує завершити переговори щодо вступу до СОТ до кінця 2012 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Казахстан розраховує завершити переговори щодо вступу до СОТ до кінця 2012 року

Казна та Політика
129
Казахстан розраховує завершити переговори щодо вступу до Світової організації торгівлі до кінця 2012 року. Про це заявила міністр у справах економічної інтеграції країни Жанар Айтжанова.
"Ми сподіваємося, що до кінця наступного року ми завершимо переговори", - сказала Айтжанова в середу на пленарному засіданні мажилісу (нижньої палати парламенту).
"Ми вступаємо окремо, як суверенні країни - Республіка Казахстан і Російська Федерація. Але оскільки в нас є Митний союз, у нас окремі питання митної політики вже є єдиними, і з цих питань ми гармонізуємо вступ", - цитує міністра агентство "Новини-Казахстан".
На початку поточного року уряд Казахстану заявив, що прискорений вступ країни до СОТ стане одним з пріоритетів у 2011 році, і прогнозував завершити процес в першій половині 2012-го.
У червні 2009 року глави урядів країн Митного союзу - Росії, Казахстану і Білорусі - вирішили повідомити СОТ про вступ в організацію як єдиної митної території. Всі три країни призупинили тоді двосторонні переговори про приєднання до організації на час проведення консультацій щодо формування єдиної позиції Митного союзу. Однак у жовтні 2009 року було оголошено, що Росія, Казахстан і Білорусь відновлять переговори про приєднання до СОТ окремо, але на узгоджених позиціях.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас