Більшість в Раді не захотіла розглядати денонсацію "харківських угод" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість в Раді не захотіла розглядати денонсацію "харківських угод"

Казна та Політика
663
Верховна рада України (ВР) відмовилася сьогодні включити до порядку денного сесії парламенту питання про денонсацію угоди між Україною та Росією з питань перебування Чорноморського флоту Росії на території Україні. Відповідний законопроект ініціював народний депутат від фракції "Наша Україна - Народна самооборона" (НУ-НС) Андрій Парубій. За пропозицію розглянути законопроект проголосували 113 народних депутатів.
Фракція "БЮТ-Батьківщина" також вимагає денонсувати так звані "харківські угоди". Про це заявила заступник лідера фракції БЮТ Олена Шустік. За її словами, компроміс "флот в обмін на дешевий газ", який президент України Віктор Янукович вважає вигідним для української держави, насправді таким не став. "Він (компроміс - ред.) підірвав всю систему важелів, за допомогою яких Україна могла б відстоювати свої інтереси в будь-яких можливих конфліктних ситуаціях за участю Росії", - вважає нардеп.
Нагадаємо, ця угода підписана 21 квітня 2010 року в Харкові, і ратифікована Верховною радою України 27 квітня 2010 року.
Згідно з угодою з 28 травня 2017 року продовжується на 25 років дія угоди між Україною і Російською Федерацією про статус та умови перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас