США продовжили санкції щодо Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США продовжили санкції щодо Білорусі

Казна та Політика
240
Президент США Барак Обама схвалив рішення про продовження санкцій стосовно Білорусі. Термін дії санкцій, які були введені стосовно деяких представників керівництва колишньої радянської республіки 16 червня 2006 року президентом Джорджем Бушем, буде продовжено на один рік, говориться в заяві, поширеній прес-службою Білого дому.
"Дії і здійснювана політика деяких членів уряду Білорусі все ще є надзвичайно загрожують національній безпеці США. У зв'язку з цим дію обмежень і санкцій... має бути продовжено після 16 червня 2011 року. Згідно з чинним законодавством, я продовжую санкції на один рік", - йдеться у листі Обами, який у вівторок було опубліковано на офіційному сайті Білого дому і направлено конгресу США.
Як відзначає агентство "Інтерфакс", в заяві вказується, що "вибори в Білорусі в грудні 2010 року та їх наслідки, а саме насильство по відношенню до мирних демонстрантів, утримання під вартою, переслідування кандидатів у президенти від опозиції та інших осіб, а також репресії щодо вільних ЗМІ та активістів громадянського суспільства демонструють, що уряд Білорусі зробив кроки в протилежному напрямку від розвитку демократичного управління та поваги прав людини".
У заяві також міститься нагадування про те, що 16 червня 2006 року колишній президент США Джордж Буш "визначив необхідні заходи з блокування власності низки осіб, що підривають демократичні процеси і інститути в Білорусі".
У зв'язку з цим агентство РІА "Новини" нагадує, що розпорядженням Буша США заблокували власність і активи десяти членів уряду Білорусі. Серед них: президент країни Олександр Лукашенко, голова КДБ Степан Сухаренко, голова держтелерадіокомпанії Олександр Зимовський, глава МВС Володимир Наумов, заступник глави адміністрації президента Білорусі Наталя Пяткевич та інші.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас