У Греції сьогодні пройде черговий страйк проти скорочення держвидатків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Греції сьогодні пройде черговий страйк проти скорочення держвидатків

Казна та Політика
300
У Греції сьогодні пройде черговий загальнонаціональний страйк проти скорочення держвидатків, передає BBC. Організатори протестів мають намір оточити будівлю парламенту, де буде обговорюватися план жорсткої економії, і заблокувати законодавцям прохід на роботу.
Нагадаємо, кабінет міністрів Греції схвалив програму жорстких заходів економії на 2011-2015 рр. і вніс відповідний законопроект на розгляд до парламенту. Обсяг передбачуваної програми економії становить 28,4 млрд євро і повинен довести бюджетний дефіцит до 2015 р. до менш 1% ВВП.
Під час шестигодинного засідання кабінету напередодні прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу закликав до "національної єдності" щодо цього плану. Глава уряду підкреслив, що план був розроблений під жорстким пресингом Європейського союзу і Міжнародного валютного фонду (МВФ), що надали кредитну програму на 110 млрд євро.
Тим часом міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S & P) знизило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг Греції на три ступені - з B до ССС, прогноз - "негативний". Подальше зниження довгострокового суверенного кредитного рейтингу агентство прогнозує в найближчі 12-18 місяців. Відзначається, що реструктуризація грецького боргу будь-яким способом - за допомогою облігаційної свопу або збільшенням термінів погашення існуючих облігацій - є найбільш вірогідним рішенням європейських політиків, які мають намір зняти з себе частину боргового тягаря Греції, переклавши її на плечі приватного сектора.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас