МВФ радить владі Білорусії пояснити населенню, як вона боротиметься з кризою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ радить владі Білорусії пояснити населенню, як вона боротиметься з кризою

Казна та Політика
194
Білоруська влада має пояснити населенню, що вона має намір зробити для боротьби з серйозною економічною кризою, з якою зіткнулася республіка, заявив глава місії Міжнародного валютного фонду в Білорусії Кріс Джарвіс на прес-конференції в Мінську.
"В Білорусії відбувається серйозна економічна криза, але вихід є. Ми рекомендували держорганам, включаючи президента, Нацбанку і уряду працювати разом. Держава повинна пояснити населенню, що відбувається і що вона має намір робити", - відзначив він.
Джарвіс додав, що валютний ринок в Білорусії в даний час не працює. "Мало хто готовий продавати валюту за офіційним курсом, а більшість бажаючих змушені купувати її менш за вигідним курсом", - сказав Джарвіс. "В зв'язку з цим ми рекомендуємо перейти до плаваючого обмінного курсу з вільним його формуванням на міжбанківському ринку. Ми вважаємо, що в результаті цього скоротяться бюджетний дефіцит, рахунок поточних операцій", - заявив представник МВФ, додавши, що наслідком цих заходів будуть деяка невизначеність в обмінному курсі і нижча заробітна плата.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас