Білорусія може розраховувати на трирічну кредитну програму МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусія може розраховувати на трирічну кредитну програму МВФ

Кредит&Депозит
287
Кредитна програма Міжнародного валютного фонду (МВФ) для Білорусії, якщо така буде почата, швидше за все, буде трирічною, заявив глава місії МВФ в Білорусії Кріс Джарвіс на прес-конференції в Мінську. "Якщо буде нова програма, це буде більш довгострокова програма, ніж попередня (15 місяців), розрахована на трирічний період", - сказав Джарвіс.
При цьому він відзначив, що для надання кредиту в банківській сфері "необхідно буде забезпечити формування добре працюючого банку розвитку". "На нього ляже функція надання кредитів розвитку, які в даний час надають комерційні банки", - сказав він.
Обсяг можливого кредиту МВФ для Білорусії залежатиме від стану платіжного балансу республіки і від серйозності економічних перетворень, заявив Джарвіс. "Необхідно провести подальше обговорення макроекономічної політики, домовитися про структурні перетворення, аби вийти на стійкі і високі темпи зростання. Держава мусить зі всією рішучістю йти на макроекономічні і структурні перетворення", - сказав він.
Джарвіс упевнений, що Білорусія здатна гасити свої зовнішні і внутрішні борги. "Я вважаю, що Білорусія платоспроможна і може погасити свій борг. Від уряду і Нацбанку в нашу адресу надійшли запевнення, що борг погашатиметься. Існують об'єктивні передумови в це повірити", - сказав Джарвіс на прес-конференції в Мінську.
"Що стосується зовнішнього боргу, то він керований, як і графік платежів по ньому. В цілому здатність гасити зовнішній борг залежить від рівня економічного управління. Таму заходи, рекомендовані нами, дозволять обслуговувати зовнішній борг", - відзначив представник МВФ.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас