МВФ оцінює рівень держборгу України як прийнятний — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ оцінює рівень держборгу України як прийнятний

Казна та Політика
279
Міжнародний валютний фонд (МВФ) оцінює рівень держборгу України як прийнятний, повідомив глава представництва МВФ в Україні Макс Альєр під час другого "Raiffeisen Private Wealth Forum" в Києві у вівторок.
"Дефолт, про який говорили, не стався. Це сталося завдяки належній політиці. Якщо ви поглянете на рейтинги, вони говорять про два моменти - можливість і рішучість платити (по зовнішньому боргу України). У плані держборгу України я б сказав, що він збільшився значно за останні два роки, але не настільки високо, десь 40% ВВП. Я не бачу тут причин для дефолту", - сказав він.
Альєр також відзначив важливість для країни проведення пенсійної реформи, вирішення проблеми занижених тарифів на газ для населення і зниження рівня енергоспоживання.
МВФ в кінці липня 2010 року вирішив відновити співпрацю з Україною за новою програмою stand by на SDR10 млрд (близько $15,6 млрд). Тоді ж Київ отримав перший транш у розмірі SDR1,25 млрд. У грудні 2010 року МВФ вирішив виділити Україні другий транш кредиту stand by у розмірі SDR1 млрд (близько $1,5 млрд).
Програма stand by передбачає виділення Україні щоквартально ще вісім траншів, починаючи з середини березня 2011 року, в разі успішного продовження співпраці. Їх обсяг складає по SDR1 млрд кожен за винятком останнього розміром SDR0,75 млрд. Проте місія, яка працювала в березні в Києві, не змогла рекомендувати раді директорів позитивне рішення щодо чергового траншу для України. МВФ чекає від України затвердження пенсійної реформи і вирішення проблеми занижених тарифів на газ для населення, аби прийняти рішення про виділення третього траншу за програмою stand by.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас