Янукович вимагає від Ради терміново розглянути пенсійну реформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович вимагає від Ради терміново розглянути пенсійну реформу

Казна та Політика
785
Президент України Віктор Янукович через свого представника у Верховній Раді народного депутата фракції ПР Юрія Мірошниченка вимагає від парламенту розглянути на цьому тижні законопроекти "Про законодавче забезпечення реформування пенсійної системи" та "Про гарантії держави виконання рішень суду". Про це повідомляє "Дзеркало тижня. Україна" з посиланням на неназвані джерела.
Доопрацьований урядом законопроект про пенсійну реформу, як і раніше містить безліч непопулярних норм. Зокрема, норму про підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років на 6 місяців щороку протягом 10 років.
Крім того, все так само планується збільшити мінімально необхідний страховий стаж для отримання пенсії за віком з 5 до 15 років і підвищити нормативну тривалість страхового стажу для призначення пенсії за віком у мінімальному розмірі для жінок з 20 до 30 років і для чоловіків - з 25 до 35 років.
Не змінилися пропозиції щодо збільшення віку виходу на пенсію для чоловіків-держслужбовців - 62 роки. Проте цей вік буде максимальним і продовжити перебування на держслужбі з 2013 року вже буде не можна.
Як і раніше пропонується збільшити необхідну вислугу для військовослужбовців - з 20 до 25 років.
Що стосується законопроекту "Про гарантії держави виконання рішень суду", то він не відповідає своїй назві і передбачає фактичне скасування більшості пільг для багатьох категорій громадян, дозволяє Кабміну приватизувати об'єкти, раніше заборонені до приватизації і багато іншого.
Зокрема, законопроект передбачає внесення змін до 17 чинних законів. При цьому зміни лише до чотирьох законів мають причетність до предмета законопроекту - забезпечення виконання судових рішень.
Згідно з текстом документа, соціальні виплати та пільги чорнобильців, афганців, ветеранів та інвалідів війни, міліціонерів, шахтарів, медиків і вчителів відтепер будуть регулюватися не законами, прийнятими Верховною Радою, а Кабінетом міністрів у ручному режимі, що прямо суперечить чинній Конституції України.
При цьому в законопроекті вказується, що порядок і розмір виплат щорічно встановлюється Кабміном з урахуванням реальних фінансових можливостей держави. Це означає, що уряд може відмовити пільговим категоріям громадян соціальної допомоги, якщо вирішить, що в бюджеті на це немає грошей.
Також, законопроектом пропонується внести зміни до статті 7 закону "Про трубопровідний транспорт". Ця стаття в її нинішній редакції забороняє реорганізацію та приватизацію державних підприємств магістрального трубопровідного транспорту (МТТ), а також забороняє відчуження і будь-які маніпуляції з основними фондами та акціями державних підприємств МТТ, НАК "Нафтогаз", дочірніх та заснованих нею підприємств і газосховищ.
Пропонованими змінами передбачається наділити Кабінет міністрів повноваженнями визначати перелік підприємств, на які поширюється дія статті 7 закону "Про трубопровідний транспорт".
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас