НБУ: Заборона валютного кредитування населення буде тимчасовою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: Заборона валютного кредитування населення буде тимчасовою

Валюта
1220
Заборона на видачу споживчих кредитів фізичним особам, як це передбачено законопроектом № 7351 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання правових відносин між кредиторами і споживачами фінансових послуг", буде введена лише на деякий час, заявив директор юридичного департаменту Національного банку України (НБУ ) Віктор Новіков.
Як пише "Дзеркало тижня. Україна" в суботу, на засіданні Фінансового прес-клубу на тему "Закон про права кредиторів і позичальників: чи забезпечить він захист інтересів споживачів фінансових послуг?", яке провела Ліга фінансового розвитку за підтримки проекту USAID "Розвиток фінансового сектору" FINREP і "ДТ", представник Нацбанку повідомив, що регулятор активно працює над запуском інструментів хеджування валютних ризиків на ринку.
"Заборона валютного кредитування не вирішить взагалі всі проблеми. В першу чергу, потрібно зробити все можливе, щоб гривневі кредити були найбільш привабливими. Це комплексне завдання, яка передбачає, в тому числі, і залучення гривневих інвестицій внутрішнього інвестора", - зазначив В. Новіков.
Крім того, він зазначив, що для адекватного захисту прав позичальників в Україні слід схвалити не лише вказаний законопроект, а й окремий закон, який забезпечив би створення структури із забезпечення дотримання прав позичальників, пише "ДТ".
За словами В. Новікова, Нацбанк - єдиний в Україні регулятор, який ще кілька років тому затвердив постанову про захист прав споживачів фінансових послуг.
"Деякі банки оспорювали цей документ у суді. Ми виступали в судовому засіданні на стороні споживачів і добилися того, що цей нормативний акт був визнаний відповідним законом", - зазначив представник НБУ.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас