Нафта торгується різнонаправлено на статистиці з Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта торгується різнонаправлено на статистиці з Китаю

Енергетика
169
Світові ціни на нафту демонструють змішану динаміку у вівторок на тлі даних про прискорення промвиробництва в Китаї в травні поточного року, а також на побоюваннях уповільнення темпів зростання економіки США, свідчать дані бірж.
Вартість липневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах у Нью-Йорку знизилася на 0,11 долара, або на 0,11%, - до 97,19 за барель. Ціна липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднялася на 0,19 долара, або на 0,23%, - до 119,33 за барель.
Зростанню котирувань на нафту сприяла статистика Китаю за травень поточного року. Так, інфляція в травні прискорилася до 5,5% у річному вирахуванні до рекордного рівня за останні три роки, що збіглося з очікуваннями експертів. Водночас індекс промислового виробництва зріс на 13,3% замість очікуваних 13,1%. Китайські НПЗ обробили в травні 2011 року на 6% сирої нафти більше, ніж за аналогічний період минулого року. Виробництво бензину збільшилося на 3,6%, дизельного палива - на 8,2%.
Водночас "майже щодня надходить економічна статистика (з США), яка свідчить швидше на користь уповільнення, ніж прискорення темпів (зростання) економіки", - вважає президент Cameron Hanover Inc. Пітер Бойтель (Peter Beutel), слова якого цитує агентство Bloomberg. На цьому тлі посилюються побоювання, що попит на нафту в США впаде, а це негативно відбивається на вартості сировини.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас