Литвин: Корупція впливає на інвестиційну привабливість України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин: Корупція впливає на інвестиційну привабливість України

Казна та Політика
208
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, виступаючи на Першому економічному інвестиційному форумі в Новоград-Волинському Житомирської області, назвав однією з ключових проблем, що впливають на інвестиційну привабливість України, - проблему корупції. Про це повідомили в прес-службі ВР.
Він нагадав, що з першого липня набирає чинності закон, що передбачає протидію цьому негативному явищу, яке підточує основи держави. "Кажучи про цю проблему, ми фактично асоціюємо її з проблемою державності, з проблемою національної безпеки", - сказав керівник парламенту.
При цьому Литвин звернув увагу на те, що незважаючи на всю критику, яка звучала на адресу закону про протидію корупції з боку опозиції, документ є "надзвичайно жорстким і навіть жорстоким в частині покарань за корупційні дії, особливо для державних службовців". В той же час, на думку спікера, для подолання корупції одного закону недостатньо. Необхідно говорити про створення відповідної загальної атмосфери в суспільстві.
"Я на цьому особливо підкреслюю для того, щоб у нас не діяв принцип - корупція і виконання відповідних принципів стосуються когось іншого, лише не мене, - підкреслив Литвин. Чиновники всіх рівнів мають зрозуміти, що при виконанні повноважень не можна діяти всупереч закону, оскільки при цьому так чи інакше відповідатимуть".
Як повідомлялося, Голова Верховної Ради України Володимир Литвин сьогодні перебуває з робочою поїздкою в Житомирській області.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас