Експерт: Проблема віз не буде вирішена до Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Проблема віз не буде вирішена до Євро-2012

524
Науковий директор інституту євроатлантичної співпраці Олександр Сушко сумнівається, що Україна встигне вирішити проблему візового режиму з країнами Європейського Союзу до проведення Євро-2012. Про це він сказав на прес-конференції в медіа-холі УНН.
"Фундаментально проблема віз не буде вирішена до Євро-2012, проте проходження кордону з тією ж Польщею, спільно з якою Україна і проводитиме чемпіонат, буде спрощено", - відзначив він.
На думку Сушка, розглядається варіант, що для проходження кордону потрібно буде пред'явити квиток на той чи інший футбольний матч, який проходить у Польщі.
"Поки офіційного рішення, як буде спрощений режим проходження кордону - немає, але, думаю, що для українських уболівальників буде знайдений зручний механізм", - додав він.
Як повідомлялося раніше, Сушко передбачив, що Україна може виконати до кінця 2011 року першу стадію плану дій з введення безвізового режиму з Європейським союзом.
Лібералізація шенгенських віз для українських громадян - один з пріоритетів співпраці між Європейським Союзом і Україною, разом з переговорами за Угодою про зону вільної торгівлі.
Україна і ЄС 2001 року прийняла перший план дій в області юстиції і внутрішніх справ, після чого скасування чинного візового режиму з Шенгенською зоною було визначене як довгострокова мета.
Для скасування візового режиму Україна повинна досягти низки показників, серед яких і проведення реформ, визначених в Плані дій для України щодо візової лібералізації.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас