Литвин: В економіку вкладено 34,5 млрд грн. капітальних інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин: В економіку вкладено 34,5 млрд грн. капітальних інвестицій

Казна та Політика
189
За січень-березень 2011 року в розвиток економіки держави підприємствами і організаціями вкладено 34,5 млрд грн. капітальних інвестицій. Про це повідомив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, виступаючи на Першому економічно-інвестиційному форумі "Звягельщина інвестиційна" в Новоград-Волинському, повідомили УНН в прес-службі ВР.
Основна частина цих інвестицій направлена в матеріальні активи. Що ж до обсягу прямих іноземних інвестицій, то на перше квітня поточного року вони склали 45,6 млрд грн.
Таким чином, за словами керівника парламенту, на одну людину це становить 998 дол. В.Литвин підкреслив, що враховуючи можливості України і її потенціал, це дуже мало. При цьому він відзначив, що 25% інвестицій йдуть до України з Кіпру, в той же час інвестиції з України цього року склали 7 млрд дол., переважно на Кіпр.
"Можна скільки завгодно говорити про причини такого становища, але головне полягає в тому, що в країні має бути стабільність і передбаченість", - підкреслив Литвин.
В той же час, він відзначив, що "незважаючи на політичні спори і політичне протистояння, стабільність в країні сьогодні є, і вона зберігатиметься".
Як повідомлялося, Голова Верховної Ради України Володимир Литвин сьогодні перебуває з робочою поїздкою в Житомирській області.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас