Мінфін Білорусії високо оцінює шанси на отримання кредиту МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Білорусії високо оцінює шанси на отримання кредиту МВФ

Казна та Політика
78
Мінфін Білорусії високо оцінює шанси на отримання кредиту МВФ. Про це міністр фінансів Андрій Харковець заявив у четвер журналістам, передають державні ЗМІ.
"Шанси досить високі. Я висловлюю надію на те, що це було б напевно правильно з точки зору колективної підтримки економіки країни і зусиль уряду і Національного банку, оскільки це світова практика, коли декілька інститутів об'єднують свої ресурси, можливості, інтелектуальний потенціал, аби гармонізувати свої програми", - сказав міністр.
При цьому він підкреслив, що "шанси на отримання кредиту МВФ залежать від оцінок експертів МВФ і схожості цих оцінок з експертними оцінками Антикризового фонду ЄврАзЕС".
"На мій погляд, та програма, яка розроблена з Антикризовим фондом, досить глибоко опрацьована і встановлює цілі для економіки країни. Вона охоплює всі основні макроекономічні ланки: і грошово-кредитну, і бюджетну політику. Крім того, сама програма передбачає коректування в бюджетному секторі і структурні реформи. Тому за своїм наповненням програма з Антикризовим фондом - це аналог стандартних умов міжнародних фінансових організацій до держав, які змушені коректувати свою макроекономічну політику з метою її стабілізації", - додав Харковець.
Міністр також сказав, що Мінфін чекає від МВФ пропозицій про більшу глибину показників або про великі структурні зміни. "Але щодо структури самої програми я не знаходжу вільної ніші, яку міг би заповнити МВФ", - сказав він.
Як повідомлялося, Білорусія в рамках нової програми співпраці з МВФ розраховує залучити кредитні ресурси в обсязі 3,5-8 млрд доларів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас