Томенко: Доля пенсійної реформи залежить від Януковича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Томенко: Доля пенсійної реформи залежить від Януковича

Казна та Політика
753
До кінця поточної сесії Верховної Ради пенсійна реформа буде схвалена в першому читанні, а остаточне рішення буде залежати від позиції президента України Віктора Яуковича Такий прогноз висловив заступник голови Верховної Ради України БЮТівець Микола Томенко.
"Вірогідність першого читання і схвалення в першому читанні до кінця цієї сесії велика, оскільки 226 голосів є", - сказав Томенко. Водночас, за його словами, "більшість проблем виникають з її прийняттям у цілому", - повідомляє УНІАН.
Віце-спікер також зазначив, що автори законопроекту "посадили себе на шпагат", оскільки дали сигнал про зняття так званих елітних пенсій, однак водночас залишили найбільш суперечливе положення щодо підвищення пенсійного віку.
Томенко вважає, що все буде залежати від позиції президента України Віктора Януковича і від того, яку сторону він підтримає. Віце-спікер пояснив, що прем'єр-міністр Микола Азаров відстоює позицію, що наразі Україна може обійтися і без кредиту МВФ, однією з умов надання якого є схвалення пенсійної реформи.
Інша сторона, яку відстоює не тільки віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко, а й голова НБУ Сергій Арбузов, вважає, що без кредиту МВФ неможливо обійтися, і наполягає на схваленні пенсійної реформи.
Томенко також зазначив, що, крім опозиції, свою негативну позицію озвучила фракція КПУ, а також і Блок Литвина, який посідає невпевнену позицію. "Але все залежатиме від президента. Якщо позиція президента буде полягати в тому, що країні потрібен кредит МВФ, то в такому разі до кінця сесії буде схвалена пенсійна реформа в цілому", - сказав віце-спікер.
Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів відкликав з парламенту свій законопроект "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи України". Уряд менше, ніж за добу доопрацював і подав до парламенту законопроект про пенсійну реформу. Зараз документ перебуває на розгляді профільного комітету, а потім буде внесений до сесійної зали.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас