Королевська: Норми про кримінальну відповідальність - інструмент тиску на підприємців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська: Норми про кримінальну відповідальність - інструмент тиску на підприємців

Казна та Політика
665
Враховуючи високий рівень корупції в Україні, норми про кримінальну відповідальність давно вже стали інструментом тиску на підприємців з боку різних контролюючих органів. Про це заявила народний депутат України (фракція "БЮТ-Батьківщина"), глава Комітету Верховної Ради з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва Наталія Королевська на засіданні Ради підприємців України
За її словами, "ми готуємо законодавчі пропозиції і добиватимемося вилучення з Кримінального кодексу статей, що передбачають кримінальну відповідальність підприємців за різні порушення при веденні бізнесу. У всьому світі для людей діла передбачена адміністративна відповідальність. Враховуючи високий рівень корупції в Україні, норми про кримінальну відповідальність давно вже стали інструментом тиску на підприємців з боку різних контролюючих органів. Декриміналізація підприємницької діяльності стане одним із завдань роботи Ради підприємців України на найближчі місяці".
На засіданні Ради підприємців виступив голова ради директорів холдингу "!FEST", власник відомого львівського ресторану "Криївка" Андрій Худо. Він розповів, що з початку поточного року його компанія піддалася 41 перевірці контролюючих органів, на що було витрачено 2580 людино-годин робочого часу. При цьому мало не кожен перевіряючий загрожує кримінальною відповідальністю, і замість розвитку свого бізнесу, менеджмент компанії змушений витрачати час на спілкування з перевіряючими.
З подібними проблемами стикається і член Комітету підприємців Львівщини, генеральний директор ТОВ "Троттола" Ярослав Рущишин.
За результатами обговорення співголова Ради підприємців України Королевська запропонувала створити робочу групу і підготувати законодавчі ініціативи з декриміналізації підприємницької діяльності.
Також на засіданні Ради підприємців вирішено створити робочу групу на чолі з Андрієм Панайотовим з розробки пропозицій, спрямованих на врегулювання проблеми валютних кредитів, а також робочу групу з вивчення проекту Митного кодексу. Члени Ради підприємців прийняли рішення створити в Палату середнього бізнесу і Палату малого бізнесу, а також створити два нові комітети - з питань, пов'язаних з автоперевезеннями і з агропромислового комплексу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас