Греція потребує ще 45 млрд євро нових позик ЄС і МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція потребує ще 45 млрд євро нових позик ЄС і МВФ

Казна та Політика
139
Обсяг нового пакету фінансової допомоги від урядів країн-членів Європейського союзу і Міжнародного валютного фонду (МВФ) для Греції, яка переживає боргову кризу, може скласти близько 45 млрд євро.
Про це повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на джерела, що володіють інформацією.
За даними джерела агентства, ЄС оцінює непокриті фінансові потреби Греції на 2012-2014 рр. в 170 млрд євро, з них близько 57 млрд євро будуть покриті за рахунок невикористаної допомоги, отриманої країною торік, ще близько 30 млрд євро, як очікується, вдасться залучити за рахунок продажу активів, приблизно таку ж суму уряд, ймовірно, отримає за рахунок реструктуризації наявної заборгованості. Решту суми покриють нові кредити ЄС і МВФ.
Найделікатнішою проблемою в реалізації цього плану поки залишається досягнення домовленості з власниками грецьких держоблігацій.
Кандидат на пост глави МВФ, міністр фінансів Франції Крістін Лагард, вважає, що жодне вирішення проблеми грецького боргу не може передбачати примусову реструктуризацію.
Раніше на цьому тижні глава фінансового відомства ФРН Вольфганг Шойбле заявив, що власники грецьких облігацій зобов'язані взяти активну участь у вирішенні боргових проблем країни і забезпечити основну частину другого пакету антикризової допомоги Греції.
В листі, направленому Шойбле президенту Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жану-Клоду Тріше і міністрам фінансів єврозони, йдеться, що угода про допомогу Греції, яке буде прийнята 20 червня, "має включати розпорядження Греції ініціювати процес включення власників облігацій в надання допомоги країні".
Торік Греції вже були надані антикризові кредити на 110 млрд євро.
Як повідомлялося раніше, Німеччина думає відмовитися від вимоги реструктуризації грецьких облігацій як умови надання Греції нової програми допомоги, повідомила газета Wall Street Journal із посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.
Євросоюз прагне розробити другу програму допомоги для Греції, аби надати їй життєво необхідні кредити вже в червні і запобігти ризику дефолту, повідомили представники ЄС.
Жан-Клод Юнкер, голова міністрів фінансів єврозони, сказав, що оптимістично налаштований після обговорень подальшої допомоги Афінам з президентом Франції Ніколя Саркозі в Парижі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас