Лагард виступає за розширення представництва Китаю в МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лагард виступає за розширення представництва Китаю в МВФ

143
Головний кандидат на пост глави Міжнародного валютного фонду (МВФ), міністр фінансів Франції Крістін Лагард сказала, що підтримує ідею розширити представництво Китаю в МВФ і пообіцяла в першу чергу займатися кризою єврозони, якщо обійме посаду. Лагард заявила про свою позицію в Пекіні, де вона перебуває зі світовим турне у пошуках підтримки її кандидатури, передає Reuters.
"Я дуже позитивно оцінюю свою поїздку до Китаю, але рішення (про підтримку) приймати не мені, його має прийняти влада Китаю", - сказала Лагард на прес-конференції у французькому посольстві в Пекіні.
Глава Мінфіну Франції підкреслила, що "дуже задоволена зустрічами, які я провела. Деякі уряди і деякі країни вирішили висловитися заздалегідь. Але я думаю, що курчат поки що рано рахувати".
Лагард повідомила, що підтримує план підвищити частку Китаю в МВФ до 6,4 відсотка з 3,65 відсотка і пообіцяла, що фонд допоможе Пекіну інтернаціоналізувати юань.
В той же час, кандидат на пост глави МВФ чітко заявила, що її пріоритетом на посту глави міжнародного кредитора в разі перемоги буде криза єврозони, яка й надалі загрожує Греції, Португалії та іншим європейським країнам, що намагаються скоротити величезний дефіцит бюджету. "Вочевидь, це першочергове завдання фонду на даний момент", - сказала вона про кризу єврозони.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас