Козак: "Укрзалізниця" і Siemens домовилися про співпрацю в модернізації електровозів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Козак: "Укрзалізниця" і Siemens домовилися про співпрацю в модернізації електровозів

464
"Укрзалізниця" і концерн Siemens домовилися про співпрацю в модернізації вітчизняних локомотивів. Зокрема, Siemens розробить бізнес-план створення шестивісних двосистемних пасажирських електровозів подвійного живлення потужністю не менше 7200 кВт і швидкість руху 160 км./год. Про це повідомив генеральний директор "Укрзалізниці" Володимир Козак за підсумками переговорів з керівництвом концерну Siemens, які відбулися 7 червня в Києві, передає прес-служба компанії.
В бізнес-плані має бути вказано, що перші електровози повинні виготовлятися на власних потужностях концерну, там же повинні пройти приймальні випробування, а подальше виробництво має здійснюватися на одному з українських підприємств і локалізація українського виробництва повинна складати не менше 40-50% (це виготовлення кузовів і їх фарбування, складання електровозів, обладнання випробувальної станції тощо). Також досягнута домовленість, що концерн Siemens надасть варіанти організації і вартості післягарантійного сервісного обслуговування електронних систем і електроустаткування двосистемних пасажирських електровозів на весь життєвий цикл.
На одній з робочих зустрічей, які відбулися в травні, фахівці "Укрзалізниці" і концерну Siemens розглянули питання обладнання існуючих ділянок мікропроцесорними системами централізації і блокування, створення системи централізації і блокування і зв'язку з рухомим складом для швидкісних залізничних ліній.
Крім того, під час переговорів генерального директора "Укрзалізниці" Володимира Козака з керівництвом концерну досягнуті домовленості про те, що Siemens спільно з ДП "НВК "Електровозобудування" вивчить можливість підвищення потужності електровозів ДС3 без внесення змін до конструкції локомотиву, а також спільно з Південно-Західною залізною пропрацює питання організації сервісного післягарантійного обслуговування цих електровозів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас