Латвія відмовилася від фінпідтримки Євросоюзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Латвія відмовилася від фінпідтримки Євросоюзу

Казна та Політика
219
Єврокомісія виділила Латвії транш фінпідтримки на суму 100 млн. євро, але влада прибалтійської республіки відмовилася від цієї допомоги.
Латвія в кінці 2008 року, після кризи, запитала в ЄС, МВФ і низки сусідніх країн фінпідтримку у зв'язку з економічною ситуацією, що швидко погіршилась, і побоюваннями щодо стабільності банківського сектора. Їй була схвалена допомога на 7,5 млрд. євро.
Єврокомісія зобов'язалася дати 3,1 млрд. євро в рамках механізму підтримки платіжного балансу, МВФ планував надати 1,7 млрд. євро, Швеція, Данія, Фінляндія, Норвегія і Естонія зобов'язалися виділити 1,9 млрд. євро, Світовий банк - 0,4 млрд, Європейський банк реконструкції і розвитку, Чехія і Польща - також 0,4 млрд. євро, передає РИА Новости.
Кредитори провели перевірку економіки Латвії на початку квітня поточного року, оцінили її успіхи в програмі реформування для скорочення дефіциту бюджету до рівня, що не перевищує 3% ВВП в 2012 році.
Згода виділити черговий транш фінпідтримки свідчить про схвалення заходів, втілених Латвією в життя.
Невикористані кошти можуть бути додані до наступного траншу допомоги, який може бути виділений взамін на досягнення цілей бюджетної консолідації і в разі запиту з боку Латвії.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас