Кабмін пропонує Раді ввести інвестрахунки для підприємств ЖКГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує Раді ввести інвестрахунки для підприємств ЖКГ

73
Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді ввести для підприємств житлово-комунальної сфери поточні рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків за інвестиційними програмами.
Про це йдеться в законопроекті №8640, зареєстрованому в Раді 8 червня.
Згідно з пояснювальною запискою, зараз підприємства ЖКГ закладають у складі тарифів на житлово-комунальні послуги інвестиційну складову, але через постійне зростання цін на енергоносії і відсутність обігових коштів вони використовують дані кошти на інші напрями операційної діяльності.
Метою даного законопроекту є створення законодавчих умов для виключно цільового спрямування коштів інвестиційної складової тарифів на житлокомпослуги.
Проектом закону уряд пропонує парламенту доповнити закони "Про теплопостачання" і "Про питну воду і питне водопостачання" положеннями, що регулюватимуть відносини, що виникають при інвестиційній діяльності підприємств ЖКГ.
На думку Кабміну, прийняття даного документа дозволить створити систему стимулювання інвестиційної діяльності підприємств тепло- і водопостачання.
Як повідомляло агентство, Кабмін пропонує Раді звільнити від оподаткування кошти, які прямують підприємствами житлово-комунальної сфери на свою модернізацію.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас