ЄС підтримав кандидатуру Пан Гі Муна на другий термін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС підтримав кандидатуру Пан Гі Муна на другий термін

117
Європейський Союз (ЄС) підтримав кандидатуру Пан Гі Муна на другий п'ятирічний термін на посаді генерального секретаря ООН, передає радіо "Свобода".
Як заявила Верховний представник ЄС з зовнішньої політики Кетрін Ештон, рішення Пан Гі Муна залишитися на посаді є "дуже хорошою новиною для ООН і міжнародного співтовариства, якому він невпинно служив".
Відзначимо, США, Великобританія, Китай і Франція також підтримали цю кандидатуру. Єдиною країною серед постійних членів Ради Безпеки ООН, яка не висловила своєї позиції щодо кандидатури Пан Гі Муна, є Росія.
Нагадаємо, що в понеділок під час прес-конференції в Нью-Йорку Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун зробив заяву, що збирається висунути свою кандидатуру на другий термін на цій посаді.
Раніше стало відомо, що Пан Гі Мун, який раніше займав пост міністра закордонних справ Південної Кореї, звернувся в Раду Безпеки ООН з проханням підтримати його кандидатуру.
Згідно з Хартією ООН, генеральний секретар організації призначається Генеральною Асамблеєю за рекомендацією Ради Безпеки ООН. Відповідно, будь-який з постійних членів Ради Безпеки ООН - США, Великобританії, Росії, Китаю і Франції - може накласти вето на кандидатуру генсека.
Рішенню передують неформальні обговорення і проведення рейтингових голосувань. Генеральний секретар обирається на 5 років з можливістю переобрання на новий термін. Досі жоден політик не займав цей пост більше двох разів.
Пан Гі Мун, восьмий генеральний секретар ООН, вступив на посаду 1 січня 2007 р. Раніше він займав пост міністра закордонних справ і зовнішньої торгівлі Південної Кореї. У корейському МЗС у нього було прізвисько "Пан-цзюса" - "бюрократ". У азіатській пресі його називають "слизьким вугром", а стиль поведінки характеризують як "конфуціанський".
Пан Гі Мун відомий як чиновник, який ніколи не спізнюється на роботу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас