Лукашенко не бачить підстав для того, щоб курс білоруського рубля перевищував 5 тис./1 дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко не бачить підстав для того, щоб курс білоруського рубля перевищував 5 тис./1 дол

Валюта
264
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що курс білоруського рубля може стабілізуватися на рівні Br5 тис. за $1.
"Олександр Лукашенко підкреслив, що поки не бачить підстав, щоб курс білоруського рубля виріс вище Br5 тис. за $1", - заявили агентству "Інтерфакс-Захід" у прес-службі глави держави за підсумками що відбувся в середу у глави держави наради з питань економіки.
За інформацією прес-служби, на нараді було відзначено "значне зростання валютних надходжень від експорту як особливо звертає на себе увагу позитивний момент". "Сьогодні працюють всі підприємства, і економіка в цілому функціонує нормально, що створює необхідні передумови для того, щоб стабілізувати ситуацію і на валютному ринку", - заявили в президентській прес-службі.
Однак, зазначили там, "президент застеріг і уряд, і Нацбанк від схвалення різких поспішних рішень". Сьогодні, сказав президент "треба дочекатися хоча б результатів півріччя".
Лукашенко доручив уряду жорстко контролювати розподіл валюти для підтримки безперебійної роботи економіки. "Треба заспокоїтися і нормально працювати. Головне завдання - щоб працювали наші підприємства", - підкреслив президент.
Звертаючись до членів уряду, Лукашенко зазначив: "Треба чітко бачити мету і звідси вибирати шляхи. Давайте виходити з реалій. Спочатку визначитеся з цілями, критеріями. І не можна завтра схвалювати різкі рішення".
Як заявив глава держави, "повна лібералізація на валютному та споживчому ринках призведе тільки до погіршення ситуації, тому поспішних рішень схвалювати не можна". "Зараз не можна нічого випустити з-під контролю держави", - сказав Лукашенко.
"Працюйте так, як треба, і не кривдьте людей. У кожної людини є життя, і вона хоче прожити його нормально, і щоб її дітям було нормально жити. Необхідно зберегти довіру людей", - завершив президент Білорусі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас