Узбекистан в серпні залучить позику АБР у розмірі 500 млн доларів на будівництво житла в сільській місцевості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Узбекистан в серпні залучить позику АБР у розмірі 500 млн доларів на будівництво житла в сільській місцевості

Казна та Політика
155
Уряд Узбекистану планує в III кварталі 2011 року залучити позиковий пакет Азіатського банку розвитку (АБР) у розмірі 500 млн доларів на підтримку житлового будівництва в сільській місцевості, повідомили "Прайм" в четвер в Міністерстві економіки республіки. "16 серпня відбудеться засідання ради директорів АБР, де буде розглянуто питання про надання позики, вся документація вже підготовлена і пройшла всі стадії узгодження", - уточнив представник Мінекономіки.
Позиковий пакет буде наданий чотирма траншами із звичайних ресурсів банку. Планується, що угода про виділення першого траншу у розмірі 200 млн доларів буде підписана у вересні поточного року. Надалі до кінця 2015 року планується виділяти по 100 млн доларів щороку. кошти кредиту АБР рефінансуватимуться через Узбецький акціонерно-комерційний "Кишлок курилиш банк" (Банк Сільського Будівництва), який зараз бере участь в реалізації держпрограми кредитування житлового будівництва в сільській місцевості.
АКБ "Кишлок курилиш банк" був створений в кінці березня 2009 року відповідною постановою президента Узбекистану Іслама Карімова на базі колишнього Галлабанку для комплексного банківського обслуговування населення і юридичних осіб при житлово-комунальному і соціальному облаштуванні сільських населених пунктів. Акціями банку володіють близько 3,5 тис. акціонерів. Найбільшими акціонерами банку є Мінфін (53,75%) і Фонд реконструкції і розвитку Узбекистану (23,67%).
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас