Литвин: На пенсійну реформу бракує голосів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин: На пенсійну реформу бракує голосів

Казна та Політика
497
В парламенті України поки немає необхідної кількості голосів для включення до порядку денного проекту закону про пенсійну реформу, заявляє голова Верховної ради Володимир Литвин.
"На наступному пленарному тижні (з 14 червня), не пізніше, ніж у вівторок, виникне питання про включення до порядку денного", - сказав Литвин журналістам у середу під час офіційного візиту до Швейцарії.
"На сьогодні ситуація напружена. 226 голосів для включення до порядку денного цього питання немає. Голосів поки що не вистачає, у тому числі і серед проурядових фракцій, у тому числі й найбільших. Немає бажання голосувати. Я не говорю про особисті моменти, про політичні моменти, пов'язані з тим, що є бажання утримати рейтинги", - заявив він.
При цьому Литвин висловив думку, що перед включенням до порядку денного цього законопроекту, необхідно його ще раз обговорити з урядом.
"Я думаю, що перед включенням цього питання до порядку денного, необхідно, щоб уряд розповів, щоб була можливість поставити питання, а головне, щоб ми чітко всі усвідомили, що буде на виході", - підкреслив Литвин.
Спікер підкреслив, що необхідно відмовлятися від практики "просто продавити якесь рішення, міняючи номери під законопроектами".
Кажучи про політичну мотивацію в розгляді питань щодо проведення пенсійної реформи, Литвин підкреслив, що це пов'язано з тим, що в Україні наближається виборча кампанія. "Зараз ведуться політичні ігрища: одні думають, як протриматися і не втратити рейтинги… а інші критикують такі дії і думають, як збільшити свою присутність", - відзначив спікер.
Кажучи про проведення пенсійної реформи, він підкреслив, що відстоює позицію про те, що при проведенні такої реформи повинні застосовуватися принципи добровільності і принцип мотивації, щоб кожна людина розуміла, що вона заробляє велику пенсію, виходячи пізніше на пенсію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас