Іспанські фермери безкоштовно роздали 30 тонн овочів і фруктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанські фермери безкоштовно роздали 30 тонн овочів і фруктів

Аграрний ринок
364
Іспанські фермери безкоштовно роздали всім бажаючим 30 тонн фруктів і овочів, аби розвіяти страхи про наявність в їхніх продуктах небезпечної бактерії E.coli. Акція проходила на центральній площі Мадрида.
Перехожі отримали огірки, томати, салат, кабачки, баклажани, кавуни і персики.
Спочатку влада Німеччини звинуватила іспанських фермерів у тому, що їхні продукти стали носіями небезпечної бактерії, яка призвела до смерті 25 людей. Проте потім експерти спростували цю інформацію. В даний час поки не встановлено, який саме фрукт чи овоч став переносником небезпечної бактерії.
В той же час, побоюючись за своє здоров'я, європейці знижують споживання овочів з європейських країн.
В результаті європейські фермери потрапили в складне становище: огіркова істерія обходиться фермерам Іспанії в 8 млн. дол. на день.
Напередодні Єврокомісія запропонувала надати фермерам компенсацію у розмірі 150 млн. дол., передає BFM.ru.
"Вони хочуть змусити нас повірити, що ці 150 млн. - велике благо. Але це ганебно, принизливо, коли втрати в наших країнах оцінюються в 350 млн. євро", - сказав генеральний секретар іспанського союзу фермерів Мігель Лопес.
Фермерські організації оцінюють оборот іспанського сектора свіжих овочів і фруктів в 15 млрд. євро щороку. Експорт цих товарів до однієї лише Німеччини в 2010 році приніс іспанцям близько 2 млрд. євро.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас