Світовий банк радить ЦБ РФ жорсткіше боротися з інфляцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк радить ЦБ РФ жорсткіше боротися з інфляцією

Валюта
163
Банк Росії повинен продовжувати посилення грошово-кредитної політики для закріплення успіхів, досягнутих у боротьбі з інфляцією, заявив в середу журналістам економіст московського офісу Світового банку Сергій Улатов на брифінгу, присвяченому доповіді СБ про російську економіку.
В цій доповіді Світовий банк знизив свій прогноз щодо інфляції в Росії на 2011 рік до 7,5-8% з колишніх 8-9%, хоча і вважає маловірогідним досягнення поставленої владою країни мети в 6,5-7,5%.
Як відзначив Улатов, вплив вже вжитих заходів ЦБ з врахуванням лагу їх дії на рівень інфляції закінчиться на початку 2012 року, і його буде недостатньо для того, щоб досягти прогнозного рівня в 6% в 2012 році. "Центробанк повинен займати жорсткішу позицію в продовженні боротьби з інфляцією", - заявив Улатов.
Банк Росії повинен стежити за трендом інфляції і "безумовно, якщо тиск (інфляційний) збільшуватиметься, а ми бачимо, що він не знижується, ЦБ повинен мати ефективні інструменти, аби знизити тиск і нівелювати немонетарні факти", відзначив представник СБ. Немонетарними чинниками, які можуть зробити вплив на рівень інфляції в Росії, Улатов назвав невизначеність з урожаєм і зростанням цін на продовольство.
У свою чергу, головний економіст по Росії Світового банку Желько Богетіч відзначив, що, незважаючи на сприятливі в цілому макроекономічні умови, які складаються в Росії цього року, інфляційні ризики залишаються значними, і у зв'язку з цим для подальшого зниження інфляції "монетарна політика може бути посилена". "Було б корисним забезпечити якісніше економічне середовище. Зараз є можливість переглянути стан монетарної і бюджетної політики в цьому відношенні", - відзначив Богетіч.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас