Мінськ: Продовольча паніка припинилася — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінськ: Продовольча паніка припинилася

601
Голова Мінміськвиконкому Микола Ладутько заявив про стабілізацію споживчого ринку білоруської столиці.
"Ми проводимо моніторинг цін щодня, і сьогодні відзначаємо, що ціни завмерли. 12 днів на більшість товарів, у тому числі імпортних, вони не рухаються. Імпорт не дорожчає, він стоїть на місці", - заявив Ладутько в середу на прес-конференції в Мінську.
При цьому голова Мінміськвиконкому відзначив, що не йдеться про товари, ціни на які були підвищені постановами Мінекономіки Білорусі і концерну "Белнефтехім".
Ладутько повідомив, що міська влада прийняла низку рішень щодо стабілізації споживчого ринку і констатує, що "наповнюваність сьогодні по всіх товарних групах є, ажіотажу нема".
Ладутько зазначив, що торговельна мережа повністю забезпечена тютюновими виробами білоруського виробництва: запасів сигарет вистачає для організації безперебійної торгівлі впродовж 37 днів.
За його словами, також проводяться тендери на постачання основних видів товарних груп, які в Білорусі не виробляються або виробляються в недостатній кількості. "Ці продукти вже на кордоні, і вони до Мінська будуть доставлені", - запевнив мер.
Ладутько уточнив, що переможці тендерів вибиратимуться за декількома критеріями, серед яких розмір торговельної надбавки, ціни і терміни, а також асортимент постачань. Результати тендерів будуть підведені 9 червня.
Кажучи про цінову політику, яку проводить міська влада на споживчому ринку, Ладутько визнав, що керівництво Мінська непокоїть співвідношення цін з Росією по цілій групі товарів, це стосується автомобільного пального.
Коментуючи ситуацію в Мінську напередодні підвищення цін на нафтопродукти, він відзначив, що 6 червня в Мінську не працювала лише одна АЗС. "Але це винятково через бажання не продавати пальне за старою ціною. Сьогодні ми цьому начальнику визначимо заходи виховання, ми зобов'язані на це відреагувати", - сказав столичний градоначальник.
Ладутько додав, що, враховуючи потреби населення, міська влада збільшила постачання в торговельну мережу м'яса птиці і свинини. Крім того, ведеться робота з формування продовольчих стабілізаційних фондів. Передбачається, що в нинішньому осінньо-зимовому сезоні буде збільшена закладка до цих фондів цукру, круп, дитячого харчування, риби і низки інших товарів. В цілому обсяг закладки повинен дозволити торговельній мережі столиці навіть при підвищеному купівельному попиті безперебійно працювати впродовж 45 діб.
"Ми показали суспільству своє розуміння ситуації по всіх групах товарів. Всі товари є, і не треба хвилюватися", - резюмував мер столиці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас