ВВП єврозони виріс у I кварталі на 0,8%, який збігся з попередніми даними і прогнозом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВП єврозони виріс у I кварталі на 0,8%, який збігся з попередніми даними і прогнозом

Казна та Політика
88
ВВП єврозони виріс у першому кварталі 2010 року на 0,8% щодо попереднього кварталу, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на переглянуті дані Статистичного управління Євросоюзу.
Дані про зміну ВВП єврозони збіглися з попередніми даними і прогнозом аналітиків.
Збільшення ВВП регіону в річному численні склало 2,5%, що також відповідає попередніми даним і очікуванням експертів.
Позитивний вплив на економіку єврозони в минулому кварталі мало збільшення бізнес-інвестицій, обсягів будівництва, а також експорту.
Інвестиції компаній виросли на 2,1% в порівнянні з четвертим кварталом, експорт - на 1,8%. Обсяг будівництва, скорочується протягом двох попередніх кварталів, в січні-березні підскочив на 2,9%.
Європейської економіці, можливо, буде складно набути чинності у зв'язку з тим, що багато країн регіону, включаючи Іспанію і Грецію, скорочують витрати, щоб зменшити бюджетні дефіцити, в той час як зростання цін на енергоносії негативно позначається на споживчих витратах.
"Другий квартал буде більш слабким, зростання ВВП єврозони може скласти 0,3%, - відзначає старший економіст Commerzbank AG у Франкфурті-на-Майні Крістоф Вейл. - Це скоріше буде коригуванням в економіці. Експорт продовжить залишатися основним двигуном підйому" .
Споживчі витрати в єврозоні збільшилися в першому кварталі 2011 року на 0,3%, державні витрати - на 0,8%, обсяг імпорту - на 1,9%.
Згідно з прогнозом Єврокомісії, ВВП єврозони може збільшитися на 1,6% цього року і на 1,8% в 2012 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас