НБУ пропонує Раді зняти з нього обмеження з регулювання розміру резервування під валютні кредити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ пропонує Раді зняти з нього обмеження з регулювання розміру резервування під валютні кредити

328
Національний банк пропонує Верховній Раді зняти з нього обмеження з регулювання розміру резервування під валютні кредити.
Законопроект № 8634 зареєстрований у парламенті 6 червня.
Законопроектом пропонується відкоригувати закон (№ 2275-VI від 20 травня 2010 року), яким центральний банк зобов'язується встановити коефіцієнт резервування під валютні кредити позичальникам, які не мають джерел надходження валютної виручки, в розмірі не більше 3%.
У пояснювальній записці до законопроекту говориться, що встановлення на законодавчому рівні розміру резервування за кредитними операціями є грубим порушенням прав і порядку діяльності регулятора і не враховує економічні аспекти проблеми, стимулюючи банки до видачі кредитів в іноземній валюті.
Крім того, НБУ зазначає, що на збільшення обсягів кредитування в іноземній валюті може вплинути завершення дії мораторію на видачу кредитів в іноземній валюті фізичним особам, які не займаються підприємницькою діяльністю, який введено антикризовим законом.
Як повідомляло агентство, Верховна Рада має намір заборонити надання споживчих кредитів в іноземній валюті на території України.
За схвалення в першому читанні відповідного законопроекту № 7351 проголосував 251 депутат за мінімально необхідних 226.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас