ЄС відшкодує збиток, завданий кишковою інфекцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС відшкодує збиток, завданий кишковою інфекцією

Аграрний ринок
144
Компенсацію в розмірі не менше 150 млн євро Європейський союз планує запропонувати фермерам, чиї доходи постраждали через поширення кишкової інфекції. Про це сьогодні заявив комісар ЄС з сільського господарства Дачиан Чолош, передає РБК.
Єврокомісар натякнув, що в майбутньому сума може зрости. Відзначимо, що в одній лише Іспанії, за оцінками аналітиків, фермери вже втратили близько 200 млн євро за минулий тиждень.
На думку експертів асоціації Freshfel Europe, в Нідерландах доходи впали на 80 млн євро, в Німеччині - на 20 млн євро, в Бельгії - на 4 млн євро і в Португалії - на 3 млн євро.
Нагадаємо, число жертв нового небезпечного штаму кишкової палички E.coli зросло, за офіційними даними, до 22 осіб. Загальна кількість хворих перевищує 2,2 тис. осіб. Епіцентром інфекції стала північ Німеччини. За попередніми даними, причиною захворювання стала пророщена соя. Декілька країн ввели заборону на ввезення овочів з Євросоюзу. Сьогодні міністри сільського господарства країн - членів ЄС мають намір зібратися на надзвичайну зустріч, аби обговорити ситуацію з кишковою інфекцією в Європі, а також її вплив на економіку держав - учасників блоку.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас