Fitch підвищив прогноз із рейтингу Угорщини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підвищив прогноз із рейтингу Угорщини

Казна та Політика
102
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings в понеділок переглянуло прогноз із довгострокового рейтинга дефолта емітента (РДЕ) Угорщини в іноземній і місцевій валюті з "негативного" на "стабільний", також підтвердивши рейтинги на рівні "BBB-" і "BBB" відповідно, повідомляє агентство.
Коростроковий рейтинг підтверджений на рівні "F3", межа із значень рейтингів країни - на рівні "А-".
"Перегляд рейтинга Угорщини відображає зростання упевненості в тому, що уряду вдасться зменшити дефіцит бюджету до 3% до 2012 року і зберігати його на низькому рівні надалі, знижуючи ризики доцільності надання кредитів країні", - наводяться у повідомленні слова керуючого директора Fitch Еда Паркера (Ed Parker).
Fitch передбачає, що рівень державного боргу в 80,2% знизиться до 75% до кінця поточного року і до 71% до 2013-го. Рейтинги Угорщини підтримала відносно багата і диверсифікована економіка, сильні державні інститути, політична стабільність та хороші темпи виплат із боргів. Агентство зазначає, що надалі можливий перегляд рейтингів Угорщини у бік підвищення у разі, якщо державі удасться успішно реалізувати середньострокову програму із консолідації бюджету, зменшення бюджетного дефіциту і державного боргу. Так само на рейтингах країни можуть позначитись структурні реформи, хороші торговельні показники і зниження обсягів зовнішнього боргу.
В той же час нездатність відновити фінансову систему й утримувати її у стабільному стані надалі може призвести до зниження рейтингів. Якщо агентство спостерігатиме відтік капіталу із приватного сектора, погіршення ситуації у банківському секторі або різкі негативні зміни у довірі інвесторів до економіки країни, то рейтинги внаслідок цього також можуть бути знижені. Зміна обсягів державного боргу у бік збільшення сприятиме збільшенню ризиків і поставить під сумнів успіхи, досягнуті у програмі консолідації бюджету.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас