Кабмін схвалив стратегію підвищення безпеки дорожнього руху до 2016 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін схвалив стратегію підвищення безпеки дорожнього руху до 2016

Казна та Політика
92
Кабінет Міністрів схвалив стратегію підвищення рівня безпеки дорожнього руху до 2016 року.
Про це йдеться в розпорядженні № 480 від 25 травня.
Згідно з документом, метою стратегії є забезпечення ефективної реалізації державної політики у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, а також мінімізація людських втрат і фінансових збитків внаслідок дорожньо-транспортних пригод.
Основними її напрямками є посилення відповідальності за порушення безпеки дорожнього руху, а також темпів будівництва і обслуговування доріг, створення інноваційного фонду з безпеки дорожнього руху з метою забезпечення фінансування наукових досліджень і проектів у цій сфері, розробка та впровадження методики проведення незалежного технічного розслідування причин ДТП з тяжкими наслідками.
Також до таких напрямків належить використання технічних засобів для автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху, вдосконалення обліку адміністративних правопорушень на дорозі з урахуванням досвіду європейських країн, створення системи надання учасникам дорожнього руху інформації про стан доріг, погодні умови, аварійні ситуації, пункти екстреного зв'язку, розташування установ охорони здоров'я.
Крім цього, відповідно до стратегії, планується удосконалення порядку примусового виконання рішень судів про накладення стягнень за порушення правил дорожнього руху, перегляд вимог до комплектації медичних аптечок транспортних засобів та включення до них докладних пам'яток з надання першої долікарської допомоги, а також розвиток технічної бази підрозділів Міністерства охорони здоров'я та Міністерства надзвичайних ситуацій для надання допомоги постраждалим у ДТП.
На думку уряду, реалізація стратегії дозволить підвищити рівень безпеки дорожнього руху, зменшити кількість ДТП та знизити ступінь тяжкості їх наслідків, поліпшити стан вулично-дорожньої мережі, підвищити рівень дотримання правил дорожнього руху його учасниками.
Як повідомляло агентство, Світовий банк оцінює сукупні втрати української економіки від ДТП в 9 млрд доларів на рік.
У грудні 2010 року Державна автомобільна інспекція відзначала скорочення на 14% до 4523 випадків загибелі людей у ​​ДТП за даними на 26 грудня 2010 року порівняно з аналогічним періодом 2009 року, коли було зафіксовано 5 260 таких випадків.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас