У Дніпропетровську подорожчає проїзд у громадському транспорті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Дніпропетровську подорожчає проїзд у громадському транспорті

320
Виконком Дніпропетровської міськради схвалив рішення про підвищення вартості проїзду в маршрутних таксі до 3 гривень, тобто на 50 копійок. Міськелектротранспорт готується до підвищення вартості проїзду на 25 копійок.
"Виконком змушений був відреагувати на численні звернення перевізників, і у зв'язку зі зростанням вартості паливно-мастильних матеріалів, у рамках законодавства було схвалено рішення встановити граничний тариф на проїзд у маршрутних таксі на рівні до 3 гривень. Це підвищення дозволить місту зберегти ритм перевезень і далі удосконалювати транспортну мережу міста", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" директор департаменту транспорту і зв'язку міськради Валентин Мовчан.
За його словами вже з 15 червня жителі міста платитимуть за проїзд у маршрутних таксі та автобусах загального користування, що працюють в режимі маршрутного таксі, по 3 гривні. Вартість проїзду на 10 соціально значущих маршрутах складе 2 гривні замість 1,5 гривні.
У Дніпропетровську на 154 маршрутах працює 2300 маршрутних таксі.
Останнє підвищення вартості проїзду - до 2,5 гривні - було 5 березня поточного року.
Мовчан зазначив, що підвищення вартості проїзду в трамваях і тролейбусах до 13 червня буде погоджено з Міністерством економіки.
"Проїзд у трамваях і тролейбусах підвищиться не більше ніж на 25 копійок і становитиме 1,25 гривні. Дане підвищення пов'язане зі зростанням тарифів на електроенергію", - пояснив Мовчан.
Він не виключив, що цього літа вартість проїзду в Дніпропетровському метро також підвищиться на 50 копійок і становитиме 2 гривні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас