Фермери Європи зазнають збитків через заборону експорту овочів, ЄС шукає загальний підхід до вирішення проблеми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фермери Європи зазнають збитків через заборону експорту овочів, ЄС шукає загальний підхід до вирішення проблеми

Аграрний ринок
104
Європейський союз скликає позачергове засідання міністрів сільського господарства, на якому будуть розглянуті механізми компенсації фермерам багатомільйонних втрат у зв'язку із забороною експорту овочів через спалах гострого кишкового захворювання, що призвело до смерті людей.
Виникла проблема має загальноєвропейський масштаб, тому і рішення повинне охопити всю Європу, повідомив офіційний представник Європейської комісії з питань сільського господарства Роджер Уайт у Брюсселі в понеділок.
За його словами, наразі ще немає точної цифри компенсацій, тому що ще немає точної цифри завданої шкоди. Це питання також буде предметом обговорення на засіданні комітету з питань управління, в рамках якого зберуться національні експерти країн ЄС.
"Там ми отримаємо більш менш чітку картину економічних втрат", - підкреслив Уайт.
Брюссель вже відправив до Німеччини групу своїх експертів, які спільно з німецькими колегами приступили до комплексної роботи зі встановлення причини і локалізації захворювання. Крім того, триває діалог з Росією, яка ввела ембарго на експорт овочів з ЄС. У цю країну поставляється чверть виробленої продукції.
Величезні втрати несуть європейські виробники, які змушені знищувати надлишок овочів, вироблених на експорт. Тільки Нідерланди на тиждень втрачають до EUR50 млн. Втрати Бельгії складають до EUR10 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас