Єврокомісія: Греція не має планів з термінів створення приватизаційного агентства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія: Греція не має планів з термінів створення приватизаційного агентства

Казна та Політика
187
Греція поки не має крайніх термінів створення приватизаційного агентства, а також планів з його складу, повідомив журналістам офіційний представник Єврокомісії в понеділок, передає РІА Новини. "Ні, у мене немає такої інформації (про дедлайн по створенню агентства, - ред.). Але мета - створити розклад приватизації негайно", - сказав він.
Представник ЄК також не став коментувати, чи можлива приватизація активів до створення спеціального агентства.
Влада Греції на поточному тижні може остаточно схвалити додатковий пакет економічної консолідації, до нього входить і потроєна у порівнянні з первинними планами приватизація активів - на суму до 50 млрд євро до 2015 року.
Жорстка програма "затягування поясів" у країні була схвалена в середині минулого року через необхідність отримання фінансової допомоги від ЄС і МВФ на 110 млрд євро. Країна поки не вкладається в цілі початкової програми. Збільшення обсягу приватизації було порекомендовано кредиторами, влада ЄС неодноразово заявляла про необхідність прискорити процес продажу держактивів.
Наприкінці минулого тижня представники кредиторів повідомили, що в Греції буде створено незалежне агентство для реалізації планів зі збільшеної приватизації.
Представник Єврокомісії в понеділок також повідомив журналістам, що поки не визначена і можливість участі представників ЄК в роботі приватизаційного агентства. "Ми готові розглянути будь-які запити на надання технічної допомоги", - додав він. Влада ЄС веде зараз і переговори про можливі додаткові заходи порятунку Греції, стабілізації її економіки, врегулювання боргової кризи. ЄК не коментує перебігу цих дискусій.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас