Експерт: В Україні немає альтернативи співпраці з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: В Україні немає альтернативи співпраці з МВФ

Казна та Політика
460
Незважаючи на горді заяви, що у нас безпрецедентно великі валютні резерви, які досягли 38 млрд дол, в України немає альтернативи співпраці з Міжнародним валютним фондом. Про це сьогодні на прес-конференції сказав незалежний фінансовий експерт Віктор Суслов.
"У тій ситуації, в якій опинилася Україна, у неї немає альтернативи, окрім продовження співпраці з МВФ. Незважаючи на горді заяви, що у нас безпрецедентно великі валютні резерви, які досягли 38 млрд дол, треба пам'ятати, що приблизно половина цих резервів складається з кредитів МВФ... І тут пишатися, в принципі, нічим, це не наші власні резерви", - переконаний експерт.
За словами Суслова, Україна і брала кредити від МВФ для того, щоб поповнювати власні валютні резерви і продемонструвати свою платоспроможність і стійкість грошової одиниці.
Нагадаємо, МВФ виділив 3,4 млрд дол двома траншами, допомагаючи уряду України покрити бюджетний дефіцит і збільшити валютні резерви. Третій транш, який спочатку планувався на березень, було відкладено у зв'язку з тим, що уряд не йде на виконання вимог МВФ, зокрема на проведення пенсійної реформи.
За словами постійного представника МВФ в Україні Макса Альєра, причиною ненадання Міжнародним валютним фондом (МВФ) кредитів Україні на сьогодні є не тільки претензії фонду до проведення пенсійної реформи, але ще ряд вимог: коригування тарифів на газ та опалення, зведення дефіциту "Нафтогазу" на рівень не більше 3% ВВП, скасування вимоги щодо Національного банку України (НБУ), що ця структура повинна закуповувати рекапіталізаційні облігації протягом 5 днів за їх номінальною вартістю.
Як повідомлялося, Президент України Віктор Янукович під час інтерв'ю Bloomberg повідомив, що Україна буде продовжувати співпрацю з МВФ.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас