Греф: Оптимальна частка держави в банківській системі - 25% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греф: Оптимальна частка держави в банківській системі - 25%

Казна та Політика
195
Оптимальна частка участі держави в банківській системі - 25%. Про це в інтерв'ю "Російській газеті" повідомив глава Сбербанку Герман Греф. Він також розповів про грядущий продаж частини акцій Сбербанку. За словами Грефа, організатори розміщення будуть визначені протягом двох тижнів.
"Приватизація проходить шляхом відкритого розміщення акцій на ринку. Передбачається, що ключовою, базовою стане біржа ММВБ. І також буде розміщення депозитарних розписок (ADR) на західних біржах. Це дасть доступ до паперів банку зарубіжним інвесторам", - розповів глава Сбербанку.
Греф також відзначив, що приватизація пакету акцій Сбербанку - позитивний тренд. Проте зниження частки держави в капіталі банку нижче контрольної - "питання віддаленішої перспективи".
В інтерв'ю Греф також торкнувся питань інфляції в країні і серйозної залежності економіки від цін на нафту. За його словами, рівень інфляції в кінці року складе 8-9%.
"В світі продовжують швидко зростати ціни на продовольство, і це чинитиме позитивний тиск на інфляцію в Росії. Проте монетарні чинники зараз складаються так, що, швидше за все, інфляція в другій половині року сповільнюватиметься, а не прискорюватися", - пояснив Греф.
Він також відзначив, що високі ціни на нафту розслабляють економіку і дозволяють не проводити необхідні реформи.
Відповідаючи на питання про проблеми в російській економіці, Греф відзначив, що після кризи по деяких питаннях корекція сталася: бульбашки "здулися" і поки назад не "роздулися".
"Але є нові проблеми, у тому числі той факт, що залежність бюджету від цін на нафту досягла величезних розмірів: ненафтовий дефіцит досяг приблизно 13% ВВП. Є задавнені проблеми: наприклад, нестійка, схильна до криз банківська система", - підсумував Греф.
В кінці травня ЦБ Росії оголосив про те, що 7,6% акцій з 57,6% статутного капіталу Сбербанку, що належать йому, будуть продані у вересні цього року. Голова наглядової ради Сбербанку Сергій Ігнатьєв відзначив, що ЦБ має намір продати акції без збитку для їх котирувань.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас