Китай отримав за 10 років понад 650 млрд доларів прямих іноземних інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай отримав за 10 років понад 650 млрд доларів прямих іноземних інвестицій

Казна та Політика
380
Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку Китаю за період з 2001 по 2010 роки склав 653,14 млрд доларів, заявив головний економіст Державного статистичного управління КНР Яо Цзін'юань.
За словами Цзін'юаня, якого цитують агентства Xinhua і РИА Новости, середній темп приросту обсягів прямих іноземних інвестицій в китайську економіку за останнє десятиліття склав 9,5% в рік. У 2010 році країна отримала 105,7 млрд доларів прямих іноземних інвестицій, що на 125% більше, ніж в 2001 році, коли країна приєдналася до світової організації Торгівлі, відзначив він. Оборот зовнішньої торгівлі за той же період склав 15,7 трлн доларів, відзначив він.
Економіст навів свої дані, виступаючи на конференції з проблем зовнішньоекономічних зв'язків КНР, що проходила в місті Нінбо (провінція Чжецзян).
Інший учасник конференції, науковий співробітник Центру досліджень розвитку Держради КНР Юй Бінь заявив, що надалі в КНР є можливості зберегти досить високі темпи розвитку за рахунок розвитку внутрішнього і збереження на високому рівні зовнішнього попиту на свою продукцію. На його думку, хоча з 2013 року може початися сповільнення темпів зростання китайської економіки, в середньому в найближчі п'ять років ВВП країни зростатиме на 9% в рік. Зіткнувшись в 2008 році з впливом світової фінансової кризи на китайську економіку, влада держави заявила про необхідність зміни моделі розвитку. Зміна моделі розвитку передбачає зниження ролі експорту і перехід до розвитку перш за все за рахунок внутрішнього попиту і внутрішніх джерел інвестицій. В той же час китайська влада продовжує надавати важливого значення поліпшенню інвестиційного клімату в країні і підкреслює, що політика створення сприятливих умов для прямих іноземних інвестицій не зазнала змін.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас